5. maj 2007

OPIS FILMA: Amores Perros (2000) / (7,75/10)

Film posnet leta 2000 v Mehiki in mehiškem jeziku, govori o treh zgodba. V osnovi bi ga lahko delili na tri dele, vendar so te zgodbe prepletene med sabo. Njihovo stičišče je velika prometna nesreča v Mexico City-u, kjer se pojavijo trije igralci skupaj. Vsak je iz svojega dela mesta z svojo unikatno zgodbo in svojimi ljudmi, ki ga obkrožajo. Najprej je prikazan Octavio (Gael Garcia Bernal), ki bi rad pobegnil z punco svojega brata. V ta namen začne zbirati denar s tem da se bojuje s svojim psom proti ostalim. V igri je veliko stav in pa seveda zamera največjega nasprotnika, zaradi katerega se Octavio s svojim kolegom požene v avto in povzroči nesrečo.

V drugi zgodbi vidimo Valerio (Goya Toledo), ki se s svojim fantom (ki je pravkar pustil ženo in dva otroka) preseli v novo stanovanje. Bila je model in reklama za parfum, dokler ni vozila tistega avta, v katerega se je Octavio zaletel.

Nesrečo je videl El Chivo (Emilio Echevarria), ki je nosilec tretje zgodbe. Življenje si je zajebal in se sedaj soočuje s posledicami. V bistvu je postal klošar, ki celo ubija za denar. Na koncu zadeve popravi kolikor se da in izgine v neznano.



Mogoče je dobro omenit še psa s katerim je Octavio tekmoval in njegovo usodo. V bistvu tudi na nek način poveže dogodke. Film traja 154 minut, tako da si kar rezervirajte popoldan ob spremljavi priboljškov. Vsekakor vreden ogleda. Trailer:

Ni komentarjev: