2. feb. 2007

OPIS IGRE: Rise Of Nations: Rise Of Legends (2006)

Tisti ki ste igrali Rise Of Nations boste vedeli kako zgleda Rise Of Legends. Gre za strategijo seveda, z zelo lepim vmesnikom in umetniškim privdihom. Teksturizacija igre je odlična, zgradbe in liki imajo neverjetno dobre oblike, obstaja velika paleta funkcij in možnosti. Igra je razdeljena na 3 kampanje, vsaka od njih ima svoj zemljevid teritorijev in vaša naloga je zavzeti vse. Če imate radi take igre je "gameplay" zasvojevalen. Težko se boste odtrgali vstran, ko ste ravno potolkli nekoga, gnalo vas bo v naslednji teritorij. Za rahel občutek je tukaj slika ene kampanje po teritorijih:



Premikate se po teritorijih in napadate. Čez igro boste videli veliko različnih okolij in svetov, najbolje da si jih ogledate v spodnjih screenshotih. Na voljo boste imeli heroje, ki imajo svoje sposobnosti. Ko umrejo, kar je malce težje, jih lahko za določeno vsoto denarja in timotiuma prikličete nazaj. Glavna elementa torej sta denar (zbirate ga z laufanjem karavan od mesta do mesta) in pa timotium (modra snov, iz nje se gradi, zbira se na licu mesta v zgradbicah). Vsako mesto lahko kupite (kupujete lahko nevtralna mesta) ali pa ga zasežete. Nekako bolje ga je kupit, ker ga dobite v celem paketu, vključno z nekaj enotami. Vsakič ko ga vaš super karavan obišče mu pade cena. Prisrčno. Kupite pa lahko tudi nekaj drugih stvari, odvisno od misije. Vsakemu mesto ki ga imate, mu priključujete oz. dograjujete districte. Z military districts pridobite počivališča enot, boljšo zaščitenost mesta, nekaj brezplačnih vojakov, z trgovinskimi distrikti pa dobite zvišano mejo največjega prihodna timotiuma in denarja, kakor tudi eno karavano več. Od trenutka ko boste prvič videli igro boste potrebovali kake pol ure da boste razumeli vse. To ni dosti pa še prve misije so relativno lahko, vključeni pa bodo tudi namigi, ki vam lahko zelo pomagajo. Na voljo imate kopenske sile (vojska, stroji, prototipi) ina pa zračne (v globoki puščavi seveda tudi našega biserčka - zmajčeka ki bruha ogenj). Sledi par slik iz igre za lažjo predstavo:









Neverjetno lepo. Poskrbite za dobro grafično kartico in navijte detajle, ne bo vam žal. Moto igre: Battle between magic and technology.
Uradna stran:
Ostale strani (scrennshots, informacije, filmčki):
Ocena igre: 8,5/10


Ni komentarjev: