4. jun. 2007

eMule power (naspidirajte jo)

Kljub vsem torrent trackerjih še vedno dosti ljudi prisega na eMule. Če je mula najboljša je večno vprašanje. Odvisno od okusa. Recimo, da je najboljša in jo hočemo narediti še boljšo.

Obstaja osnovni eMule in razne modifikacije. V zadnjem času je popularni eMule Plus in pa mod, ki velja za najboljšega - Xtreme. Več ali manj imajo vsi podobne nastavitve, skozi katere se bomo zdaj sprehodili, da bi naša mula kar najhitreje vlekla.

1. V nastavitvah map nastavite mapo za začasne datoteke na isti disk oz. particijo kot je mapa za dokončane datoteke.
2. Queue size, ki se nastavlja med 1000 in 10000 nastavite nekje na 6000.
3. Max Connections lahko nastavite nekje okrog 500, v eni sekundi pa okrog 20.
4. Kapaciteto Downloada in Uploada (v kb/s) nastavite na toliko, koliko imate internetno linijo (ne pretiravajte z astronomskimi števili).
5. TCP in UDP port lahko pustite takšna kot sta bila, lahko pa testirate poljubne porte. Preverjeno delujeta TCP 16662 in UDP 16685, vendar pazite uporabniki routerjev, da jih odprete v nastavitvah.
6. Da bi našli čimveč različnih datotek se povezujte na serverje z velikim številom datotek (Donkey serverji), hitrost pa je odvisna od večih stvari, med drugim tudi pinga (potrebno je testiranje različnih).
7. V zavihku Shared Files imate datoteke, ki jih delite. Optimalno število teh datotek je 500 (ustreza večini serverjev), na vse deljene datoteke pa obvezno naredite priority na "Release", tako bodo drugim uporabnikom najbolj dostopne (posledično večji download).
8. Ne omejujte uploada.
9. eMule ima največji download ko je vklopljen dalj časa. Če ne vgašujete računalnika, ga imejte vedno vklopljenega. Po enem dnevu bo dosegel veliko večje rezultate.

S temi devetimi koraki bi morali povečati download hitrost. Od mule se ne pričakuje velikih hitrosti zaradi samega delovanja zadeve in principa, se pa da optimalno zvišat nastavitve z zgornjimi nasveti. Verjetno se kdo z nasveti ne bo strinjal, vendar sem sam prebral veliko načinov in zgornji je točno takšen, kot je trenutno pri meni (stvar deluje zelo dobro - tudi pri večji količini filmov naenkrat lahko pričakujemo velike hitrosti).

Ni komentarjev: