27. mar. 2007

OPIS FILMA: Borat: Cultural Learnings From America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan (2006) / (6/10)

Zgodba govori o Boratu, Kazahstanskemu reporterju, ki se odpravi v najboljšo državo na svetu; ZDA (v filmu omenjena kot "U,S and A"). Na njegovi poti ga spremlja prijatelj. Ko se Borat prikaže v Ameriki je situacija pričakujoča. Glede obnašanja in ostalih gest, ostanemo brez besed.

Njegov prvotni namen obiska v ZDA se počasi razblinja. Nehote naleti na del serije Baywatch in zagleda Pamelo Anderson. V "Borat stilu" se zaljubi v njo in jo hoče poročiti. Seveda njegova predstava, izvedba in načrt te poroke v Ameriki absolutno ne prideta v poštev.

Borat je komedija. Gre istočasno za film, ki prikazuje kako se snema dokumentarni film, vendar na skoraj nemogoč, komičen način. Verjamem da se boste ob njem zabavali. Vedno znova navduši z naslednjo sceno ki prihaja. Kljub zabavi (in recimo da film nima nobenega pomena razen zabave), je film umetniško na nuli. Torej? Zabava in izključno ubijanje prostega časa. Priporočljiv ogled za več ljudi hkrati.

Ocena filma: 6/10

gMail

Kar zleteti hoče iz mene:

Najboljši email predal kar jih obstaja je Google Mail. Zakaj?

1.) Preprost in zanesljiv
2.) Ponuja neverjetno ogromno prostora (2,8GB in narašča)
3.) Ima dober sistem priponk, pregledovanja proti virusom in odločno zaznava vsiljeno pošto (spam)

www.gmail.google.com

Čik ali avto?

Prepričanje, da si lahko namesto dolgoletnega kajenja privoščite dosti lepih stvari, kot recimo zelo dober avto, je včasih malo nepravilno. Kaditi ali ne kaditi je zdaj vprašanje. Stvar je zelo relativna. Kadilci imajo določena prepričanja, kot tudi nekadilci. Slišal sem, kako se določeni ljudje odvajajo kajenja. Vsak dan namesto cigaret vržejo denar v steklenico ali poseben prostor. Najprej bodo ugotovili koliko jim to znese na mesec. Povprečnemu kadilcu po moji presoji bi moralo znesti tam nekje 50€, vendar so tu tudi ekstremi. Če nekdo skadi 2 škatli na dan (omfg!), mu na mesec nanese za 150€, kar je denar, ki se ga da ogromno prihranit. Tukaj se seveda pojavi vprašanje št.2: Ali se bo denar dejansko prihranil. Na tej točki ljudje mislijo v stilu: "Saj zdaj več ne kadim, bom pa zapravil ta denar za --> nepomemben luksuz). Denar kar izplahti, imate sicer novo frizuro vsak teden, nove kremice za obraz, malo več piva čez dan, nepomembne bedarije i.p.d.. Najboljše je da se vam po vsem tem zahoče še cigaret. Potem ste zgubili dvakrat več kot je vse vredno.

Torej, če se pogovarjamo o prenehanju kajenja - enim to dejansko uspe. Nisem pa še srečal človeka, ki bi mi pokazal Mercedeza in mi rekel: "To pa je 30 let ne-kajenja." Mislim da taka stvar ne obstaja. Moj zaključek: Kajenje je odvisnost. Zapravljanje je odvisnost. Odvisnosti se zlahka menjujejoin nadomeščajo. Kadi iz zadovoljstva, ne meči se ven in ne kadi prekomerno. Na nek način čcigaret zadošča tudi temu, da ob stalni prisotnosti zmanjša stroške za druge bedarije.

26. mar. 2007

simple.elegant.focused.WEB2.0.modern.design

Kaj the fuck? Web 2.0 (videz spletnih strani in aplikacij) na kratko (veliko različnih razlag obstaja):

* nič animiranih gifov
* popolnoma fokusiran design
* nepotrebne stvari odpadejo
* minimalizem in simpliciteta
* bog ne daj kakih tabel...
* ...grdih pisav...
* ...grdo nameščenih slik...
* ...ali po domače, nič območij ki bi dajale jasno linijo (tabela stil)
* vedno inovativni vmesniki so zelo priporočljivi
* dela se tudi na projektu brez klikanja (oh kako je to lepo -> don't click it)
* definitivno! odpadejo tiste java bedarije kot so snežinke ki padajo, pozdravno okno "pozdravljen sdfghddhtdhtdrhrhfdh" in pa kaki premikajoči se naslov strani (grrrrrr)

Web 2.0 zajema celotno novo generacijo aplikacij in internetnih storitev, ki so največkrat bazirane na:

* Ajax
* Adobe Flash
* Adobe Flex
* OpenLaszlo
* protokola FOAF in XFN (socialni networking)
* CSS
* xHTML
* XML
* sistem Tagov (tags)
* sistem RSS/Atom (novice)
* funkcionalen URL
* sistem Blogov (weblogs)

Priporočljivo je, da je stran multimedijsko bogata, vendar lahko to hitro privede do prenatrpanosti in nepreglednosti. Prvina tagov je odličen sistem, ki nam pomaga v zmedi poiskat najbolj iskane izdelke. Najbolje je seveda kategorizirat vsebino in omogočit tudi skupine. Vedno pogosteje se pojavljajo spletne strani z aplikacijami, kjer ste sam svoj mojster -> delate si lahko svoje playliste z glasbo in videom, pišete lahko svoje bloge in če omenim še spletne trgovine, lahko izdelke mečete v svojo košarico. Naj živi WEB 2.0!

OZADJE: Piše da je tekoči ogenj, meni zgleda kot neko polito sranje, vsekakor pa lepo sede na vaše namizje


1280 x 960

Potegni ga!

K temu zavajuječemu naslovu objave spada ena zelo uporabna tema, ki jo priporočam začetnikom. Gre za strategijo "downloadanja" datotek iz interneta. Kje? Kaj? Kako? Kje se splača?

Situacija je takšna (ker gre za strategijo in razmišljanja, ne bom navajal konkretnih virov in favoriziral konkretnih metod):

1.) FTP dostop je v današnjih časih precej staromoden. Gre za idejo "file transfer protocol", kjer lahko potegnete določeno datoteko na svoj računalnik skoraj direktno iz drugega strežnika. Hitrost je popolnoma odvisna od dejanske maksimalne moči strežnika in od zasedenosti le tega. FTP dostop boste prepoznali po začetnem URLju: ftp:// (namesto http://). V praksi se lahko preprost FTP strežnik naredi kar doma, lahko se poslužujete javnih. Večina jih je zaščitenim z geslom. Njihovi lastniki ponavadi zahtevajo, da jih kontaktirate, mogoče naredite nekaj za njih v zameno da geslo in poln dostop. Zelo redko se pojavi javni FTP strežnik iz katerega bi lahko vlekli "nevemkajvse" in zaradi tega, je ta metoda postala dokaj neuporabna.

2.) HTTP dostop je preprosta oblika downloadanja iz spletnih strani. Zadeva je zelo razširjena. Veliko stvari lahko dobite "direkt na netu", kot bi lahko temu rekli. Največkrat boste deležni kakih zastonj programov, iger ali pa testnih verzij programov in iger. Če se pogovarjamo o manjših stvareh, se iz neta downloadajo tudi ozadja, slike, teme, preobleke (skini), razne arhivske datoteke (zip, rar), video datoteke, glasbene datoteke i.p.d. Dostop je odprtega tipa; to pomeni da se pričakuje od vas samo to, da potegnete datoteko. Ne rabite razmišljati o akem povratnem procesu oz. "uploadanju". Zadeva deluje v vsakodnevni rabi interneta. Hitrosti so odvisne spet od strežnikov in njihove zasedenosti.

3.) Programi za sharing (P2P), ki delujejo preko omrežij oz. strežnikov (eMule, Kazaa, DC++, BearShare, Shareaza, Lime Wire, iMesh, Ares...). Za dostopanje do teh datotek je potrebni imeti enega izmed klientov in se z njim povezati na določeno omreže. Na tem omrežju je skripta oz. cel protokol o tem, kako se dostopa do datotek. Preko iskalnika v programu se poišče datoteka, ki leži na neštetih drugih računalnikih (prenosi od uporabnika do uporabnika), nato pa protokol ureja vaš "download" v smislu; kako spraviti datoteko čimprej do vas. Vidni so podatki o datoteki, podatki o številu "sources" oz. ljudi, ki premore to datoteko in pa potek prenosa. Pogoji so ponavadi takšni, da program sam rezervira določen del uploada, da lahko tudi drugi dostopajo do vas. Zna se zgoditi samo to, da ga morate omejiti naprimer na 10kB/s, da lahko vlečete. Zadeva je zelo razcvetela. Pozitivna stvar je ta, da se najde na tone datotek vseh vrst. Negativna je mogoče ta, da so prenosi včasih malo prepočasni za naše standarde (v redkih primerih lahko tudi zmanjka virov - nepopoln download). Zadevo vseeno priporočam.

4.) Trackerji javnih dostopov (public torrents) so v bistvu strani oz. strežniki, ki kategorizirano in pregledno shranjujejo torrent datoteke. Za prenos le teh potrebujete določen program (utorrent, azureus, bitcomet, ptc...). Torrenti delujejo po principu sejalcev in pijavk. Sejalci imajo popolno datoteko, pijavke pa nepopolno. Strategijski cilj je, da bi vsi, ki so vključeni v določen torrent postali sejalci. Za to poskrbita torrent protokol in program. Na javnih trackerjih se ponavadi nahaja zelo veliko število prenosov in dosegajo zaradi navala ponavadi rahlo nižje hitrosti. Spet je stvar odvisna od tega, za kakšen torrent gre. Metoda je zelo uporabna, pogoja v bistvu ni, je pa priporočeno sejat datoteke čimveč časa,da lahko tudi drugi dostopajo do njih (etika dolvlačenja).

5.) Zasebni trackerji pa delujejo po istem sistemu kot javni, le da tukaj sistem beleži uporabnike na določenem trackerju. Brez registracije torej ne morete dostopati do njih. Ko se registrirate, si lahko uredite profil in podobne kozmetične zadeve, bistvo pa je, da se tukaj vleče po principu "ti daš meni, jas dam tebi". Ne gre za nobeno menjavo ali kaj podobnega, gre za delilno razmerje. Vse kar potegnete dol, se beleži v prenos dol. Vse kar pa pošljete gor se pa beleži v prenos gor. Primer: Potegnili ste 26GB in naložili 39GB -> vaše razmerje je 1,5. Pogoj da ostanete član in imate pravico do downloadanja je ta, da morate držati delilno razmerje nad določeno mejo. Meja se razlikuje glede na tracker. V tej metodi ni nič slabega, gre samo za to, da povrhu vsega še vidite, da ste nekomu pripomogli do hitrejšega downloada (v glavi lahko obrnete situacijo, kako bi se vi počutili, če datoteka ne b bila na voljo - etika dolvlačenja). Veliki plus je še ta, da navali niso veliki, saj takšni trackerji vsebujejo veliko manj uporabnikov kot javni in je zato prenos v večini primerov najboljši kar se da. Kar se tiče hitrosti, je v tej metodi zagotovljena najvišja. Zelo priporočam.

Od kod boste vlekli datoteke se odločite sami. Hotel sem samo okvirno predstavit idejoin strategijo o tem.

Vpogled v varnostne luknje v internetnih programih (1h 26m)

25. mar. 2007

Feel free 2 hear

Novost na levi strani bloga. Zadeva je priročna. Gre za to, da lahko poslušate playlist ki sem ga ustvaril na zelo lep in preprost način. Stvar je neverjetno priročna za bloge in myspace račune. Skladbe se bodo razlikovale od časa do časa. Zadevo sem odkril in uporabil danes.

Stvar v celoti podpira in omogoča finetune.

Refresh

Odsotnost ja, nekaj dni. Petkovih 5 udarnih je tokrat izpadlo iz programa, brezveze jih je pisati sedaj ko je nedelja. Pripravljajo se nekatere zadevice, ki se bodo vključile na blog.

Naj omenim še da blog tvserije trenutno doživlja abstinenčno krizo. Ko bom ga dejasnko začel pisat bo mogoče že v potonu, a vendar mislim da takega bloga pri nas ni in bi bil potreben. Bomo videli kako bo.

Naj čestitam še Jonasu za viktorja (Čestitam!), odličen pristop in unikatnost. Kar tako dalje.

20. mar. 2007

Torkovih 5 udarnih:

5. Igrajte zastonj arkadne igre (www.freearcade.com)
4. Najboljši vizualni stili za XP in Linux (http://topstyles.net)
3. Za vse tiste ki ste za, vse o Yugo glasbi, vključno z dolpotegom in forumom (http://mdfolkexpress.com)
2. Amadana - firma ki izdeluje svoje izdelke na zelo inovativen, dizajnerski način in jih označuje samo z številkami (http://en.amadana.com/index.html)
1. Nismo sposobni velikih stvari, le drobnih reči z veliko ljubezni - slovenski podaritveni oglasnik (www.podarimo.si)

OPIS FILMA: The Devil Wears Prada (2006) / (6/10)


Govori o naivni mladi ženski, ki po svoji diplomi čudežno dobi službo v največji modni reviji Runway, ki jo vodi neusmiljena Miranda Priestly. Andrea se zaposli kot njena asistentka. Kmalu vsi ugotoviji, da je oblečena kot kmetica in kljub opazkam Andrea ne obupa. Njena sodelavka, ki je tam že nekaj časa, si srčno želi v Pariz z svojo šefico, kajti ko te vidijo tam, v vlogi asistentke Mirande, lahko narediš vse kar hočeš, vključno s tem da vsepovsod drugje dobiš službo. Andrea Mirandi vedno bolj priraste k srcu. Naj omenim še Andreinega fanta, ki se ne strinja s tem poklicom. Kaj in kako dalje si oglejte v samem filmu.

Film je primeren za nedeljsko popoldne, je prijeten za ogled in predvsem lepa drama z vsadki komedije.

Opis filma: 6/10

19. mar. 2007

Pomembne malenkosti o BitTorrent protokolu

Kot vas večina uporablja (predvidevam), vas tista večina že pozna osnovne pojme v torrent industriji. Ne bom dolgočasil in omenjal pojmov kot so datoteke/semena/pijavke/prenos i.t.d. Posvetimo se parim podrobnostim, ki ste jih želeli vedeti, ali pa tudi ne. Vsekakor so sestavine BitTorrent protokola.

Ko se torrent (mišljeno datoteke v njem) prenaša po protokolu (pomeni od seederjev proti leecherjem) se vsa struktura (skupna velikost celega torrenta) deli na majhne koščke. Ti koščki so veliki ponavadi 256 ali 512 kB in imajo vsi isto velikost. Pri večjih torrentih so koščki veliki tudi 2MB ali 4MB. Tile delčki imajo vsi narejen checksum, to pomeni da se preveri integriteta datotek, da ob prenosu ne bi prišlo do napak. Ko prejemnik dobiva bajte, se checksum preverja sproti in poskrbi da se nič ni izgubilo. Koščki imajo tudi hash sistem, to pa pomeni da se naredi nek odtis delčka, ki dobi svojo hash vrednost. Ta vrednost je za naše oči neberljiva in nam ne pove ničesar. Zakaj se uporabljajo koščki? Ideja je jasna. Torrent se prenese veliko hitreje, sproti se lahko preverja checksum in je praktično veliko bolj optimiran.

Wasted data, zasledite jo lahko v torrent klientih pri dolpotegu posameznega torrenta, ni nič drugega kot velikost podatkov, ki so zanič. Zakaj pride do tega? Sedaj v praksi vidimo kako se biti lahko izgubijo, checksum je zaznal nepravilno kombinacijo in je te podatke zavrgel. Seveda protokol torrenta avtomatsko te podatke zahteva še enkrat. Po končanem delu smo uspešno prenesli torrent brez napak, z določeno velikostjo zanič podatkov, ki ne vplivajo na kakovost torrenta.


Vsi vemo kaj je seeding. To je sestavni del protokola, pri katerem uporabnik pošilja podatke (organizirane po koščkih) tistim, ki jih pravimo leecherji. Glede na maksimalno število povezanih uporabnikov na 1 torrent, seeder pošilja podatke v različnem obsegu. Če je seeder samo 1 in leecher samo 1, potem je razmerje 1:1. Če sta leecherja dva, potem protokol izmenično in naključno pošilja podatke med obema. V tem predelu bomo omenili še super-seeding mode. Pri super seedanju ne gre za nič drugo kot to, da program konfigurira torrent tako, da zmanjša velikost podatkov, ki jih more seeder poslati, da bi čimprej dobili dodatnega seederja. Če v super seedingu uploada 1 uporabnik in jih downloada 5, bo protokol poskušal urediti zadevo, da bosta v najmanjšem možnem času uploadala 2 uporabnika. Tako se lahko čas prenosa torrenta bistveno zmanjša. V utorrent klientu se ta opcija imenuje initial-seeding in jo lahko vključite z desnim klikom na prenešen torrent in potem properties.



Definiranje BitTorrent protokola glede na število povezav je zelo preprosta zadeva. Za zgled sem vzel spet utorrent klient, kjer lahko v options/preferences/bittorrent najdete okno, kjer določite števila povezav. Ena povezava je v torrent smislu definirana kot linija z dvema koncema (na enem koncu je uploader, na drugem pa downloader). Ne glede na št. torentov pomeni nastavitev global maximum number of connections v bistvu število vseh povezav ne glede na torrente. Klient jih bo dovolil samo toliko, kolikor jih boste tukaj vpisali (vrednosti so lahko v bistvu različne, vendar se držite meje med 100 in 500). Maximum number of connected peers per torrent je število povezav na en torrent. Priporočena vrednost je nekje do 50. Number of upload slots per torrent je pa število povezav preko katerih seedate torrent. Če je nastavljena na 10, pomeni da boste po 10 linijah naenkrat pošiljali podatke drugim. Kar je skupno za vse - večje število linij ne pomeni hitrejšega prenosa, lahko samo zabaše protokol. Najbolj optimalna odločitev je, da spreminjate vrednosti in opazujete realne rezultate.

P.S.: Demonstracijske slike so iz programa uTorrent, najbolj priljubljenega in razširjenega BitTorrent klienta.

Google patent search

Za tiste, ki še niste zasledili, google išče tudi patente. Zelo zanimiva zadeva. Piše da jih je okoli 7 milijonov. Do zadeve lahko brez problema dostopate na www.google.com/patents. Za primer prilagam patent baterijske svetilke, ki sem ga izbrskal:

OZADJE: Hot & Steamy


1280 x 719

TV Serije - Nov blog (Check out!)

Z današnjim dnem sem začel pisati nov blog, ki bo potekal sočasno s tem. Zaradi veliko gradiv iz področja aktualnih TV serij, sem se odločil pisati vse stvari v nov blog, ker se tako naredi stvar bolj pregledna. Zaenkrat je še na strogem začetku, vendar se bo počasi (beri: hitro) polnil. Pri tem blogu gre za kategorizirane serije (zaenkrat so v pripravi Heroes, Desperate Housewives, Prison Break in The O.C.) o katerim bom poskušal navest zadostno količino informacij.

Blog je dostopen na naslovu:
http://tvserije.wordpress.com

Lep pozdrav vsem skupaj in prijetno brskanje po obeh blogih!

16. mar. 2007

Petkovih 5 udarnih:

5. Glede na vaše razpoloženje in glasbeni stil izbirate glasbo, ki se vam predvaja v živo z zelo dobrim in zanimivim vmesnikom (www.musicovery.com)
4. Ne veste kaj kupit? (www.najdarila.com)
3. Kupujte vse vrste strojev, dodate lahko tudi svoj oglas- uporabno (www.stroji.net)
2. Opisi grozljivk in ostalih grdo-bolanih filmov (www.joehorror.com)
1. Downloadajte posnetke iz svetovno znanih streaming strani kot so Google video, Youtube, Metacafe, iFilm, DailyMotion... (http://javimoya.com)

13. mar. 2007

Torkovih 5 udarnih:

5. Opisi filmov, zelo obetavna stran (www.rottentomatoes.com)
4. Anonimna virtualna spoved (www.spovednica.com)
3. Ne veste kam preživet obvezen del dneva? (www.mojagostilna.com)
2. Verjetno največji blog posvečen TV serijam in programu (www.tvsquad.com)
1. In ja. Opisi vsega kar želite, vaša izhodna točka v svet preganjanja dolgčasa, to je Underground Online (www.ugo.com)

10. mar. 2007

OPIS FILMA: Basic Instinct 2 (2006) / (5,5/10)

Nov del zelo znanega trilerja iz davnega leta 1992. Zgodba je v bistvu povezana. Podroben pregled skoraj ni potreben, omeniti je treba le, da Catherine Tramell še vedno piše, še vedno izziva in je še vedno hladnokrvna. Tokrat spravi ob živce doktorja Glass in mu sredi filma še nagajivo pove o Michaelu Douglasu iz prvega dela. Tu se zgodba začne povezovat. Kasneje pride na dan še več skrivnosti iz prvega dela.


Igralska zasedba je slabša. Igralci tudi vidno slabše igrajo. Prvi del je bil nekaj novega in je zaznamoval dogajanje. Zgodba je približna kopija dogajanja 14 let pozneje. V prvi sceni se pojavi športni avtomobil, vendar je stari dobri Lotus iz prvega dela izpadel boljše. Dogajanje je pač bolj sodilo v tisti čas. Zdaj v sodobnem času, je zadeva izpadla čudno. Film je sicer dober, mogoče tistim ki niso gledali prvega dela, tistim ki pa so, pa menjave verjetno ne bo.


Ocena filma: 5,5/10

Pulp Fiction - The Animation (Tip je v After Effects naredil animacijo za šolski projekt, ki se nanaša na odlomek iz kultnega filma Šund)

Desperate Housewives - Season 03 Promo (Right Now)

Desperate Housewives - Official Music Video Season 03 (Girl You Really Got Me Now)

The O.C.

Torej, za tiste ki še nikoli niste slišali za to, the o.c. je fox-ova serija, ki se je pred kratkim zaključila v svoji četrti sezoni. O.c. je krajšava za Orange Country, Los Angeles, kjer so sanje vsakega posameznika iz nižjerazrednih mestnih predelov. Zgodba govori o mladem prestopniku Ryanu, ki ga v bistvu brat vplete v težave, ki jih kasneje reši Sandy, odličen odvetnik. S svojo ženo Kirsten kasneje fanta posvojita. Dobro se razume z njunim sinom, Sethom. Vplete se še veliko ljudi, kot naprimer sosednja družina Cooperjevih, kjer živi Marissa, ki pričakovano razvije romanco z Ryanom. Njena prijateljica Summer, se začne ujemat z Sethom. Tako bi bila druščina kompletna, če nebi nastopilo veliko drugih problemov. Oglejte si serijo, pritegne s polno paro.


"Welcome to the O.C., BITCH!"

Nekaj povezav:

http://www.ocfiles.com/ / http://www.theocfansite.com/ / http://www.fanforum.com/f152/ / http://www.fox.com/oc/ / http://www.theocshow.com / http://www.the-oc.org / http://www.theoconline.com / http://www.tv.com/o-c/show/16960/summary.html

The O.C. - Friends Forever (Ganljiva montaža dogodkov štirih junakov serije The O.C. do njihove mature)

9. mar. 2007

OPIS IGRE: Carte Blanche (2006)

Edgar Delacroix je vaš osrednji lik. Priselite se v mesto, v katerem si morate najprej poiskati službo. Živite v apartmaju, dobite pa službo zasebnega preiskovalca. Igra vas vodi skozi veliko primerov in misij, nekaj jih je zelo težkih. Razmišljati boste morali kar intenzivno.



Naslednja stvar je grafika. Igra nima kompleksne grafike. Slika je cel čas črnobela, z lepo narisanimi karakterji (karikature) in ostalimi stvarmi. Slika je dokaj mirna, občasno pa se pojami animiranost, ki je mimogrede dodelana in lepo senčena.



Zahteve so za današnje standarde Guinevere nizke. Igra bo letela že na 256MB rama in 900 MHz procesorju. Zanimivo kaj? In kar je nekaterim zelo važno: Potrebuje samo 400MB prostora na disku.

Res je da je igra majhna, bolj preprosta od mnogih modernih (lanski letnik) pa vendar pritegne marsikoga. Poskusiti ni greh.



Dodatne informacije o igri:
http://pc.gamezone.com/gamesell/p31193.htm
http://http://www.g2games.com/carteblanche/
http://www.absurdus.net/carteblanche/
http://pc.ign.com/objects/872/872657.html

Ocena igre: 5/10

Beogradski Sindikat - Ja U Zivotu Imam Sve



Ja, ja, ja u zivotu imam samo reci, muda, ljubav za druga, prva matura i muka
i puno srece svuda kuda lutam, nikad sputan, s mnogo truda, zalja gruba, BS, BS kao ljubav
I bilo, bilo sta ova ona glava da tripuje i misli i sanja, i za tugu bice dana
ja zna, ja znam da je zivot samo jedan i da proci ce ko nista ako ga nepravilono gledam

Jer sve, sve, sve, krece, pocinje sa rovcem
I sve, sve, sve se zavrsava sa novcem
bilo da blejim, il se cimam i sa kime ljubav imam
cuvam osmeh kao podstrek on mi je dragocen
I imam, imam jos pesama da snimam, i snove koje imam da spivam ne prodajem ni mrtav
Pijan il kad sam trezan za iste stvari sam vezan
od problema ne prezam, dobro se zezam bez obzira gde sam

Moje, moje, moje srce puno je ko oko i ne prodajem ga nikad
ni kad zivot cima zestoko
Svi su, svi su puni i ja sam medju njima da ne istrajem ne pristajem
a to je vec vrlina
Posle, odmah, posle sranja najgoreg, stvari samo idu, samo idu na bolje
Ako strahujes da sanjas. kloni se od nevolje
Pali odma, bezi, pali, bezi napolje

Ti se samo kezi i cimaj majmune, za tebe cuvam najbolje napusavanje
Zato, vise-manje, idem dal;je, nisam smoren, imam volje, istim sjajem, dugo trajem
ne odustajem bez borbe

Ja, ja, ja u zivotu imam sve
Imam naj, naj, naj najbolje za drugove
i zato daj, daj, daj muziku da prati me
pa, pa ,pa, pa, srce uvek puno je

Ja imam sve sto mi treba, parce zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog gore sto me gleda
I kad pomislim medju kojom ekipom se krecem i s kime se srecem osecam se pun srece
I necu, necu da jurim snove tudje
ludje bi da istripujem ovo vreme koje samo je moje
I koliko god da se cimam ja vec u zivotu sve imam, maltene sve, ziku i drugove

A ja dobro, dobro znam ja dobro, dobro znam da sve to, sve sto mi je sveto i nesto, sve ostalo smesno
Stvoreno greskom prekom suzom i smeskom
SUZE ZA GETO, GETO VOLI KAD JE TESKO
I ja svoj imam stav, ziv sam i zdrav
Pa bi bilo bruka, bruka nesto tu da kukam
Jedna ruka, druga ruka, jedna noga, druga noga
ljubavi mnogo, s'toga je sam bezgranicno bogat

Moja porodica mi je kao poglavica
nasa deca, moja sreca, moja pleca, moja ledja, koga da gledam
Imam kevu koja trpi me, burazera sto trpi me drugove kad dobro je, iste drugove za nevolje

Imam kevu da me trpi, tera, brata na mene da gleda, kera po kuci da cepa, ortake iz proslog veka
Imam malo rePa od repa, par tuga, traceva iz sveta, puno lepih momenata, pre svega
U zivotu sta ti treba?
I familija najmilija, sam, ili ja sa drugovima koji su mi ko familija

JEDNA LJUBAV, SAMO RAJ, GORNJI, DONJI, SIPKA, MAJ
alal vera ovaj-onaj, ALAL VERA CEO KRAJ!!!!
I znam za snove moje koje cuvam samo za nas dvoje
kad smo jurili, bezali, rezali, ja znam za bolje
Sta sve nismo birali kao nacKliji u akciji glupirali,
blamirali, sve ono, kao, najgori

I skloni smo sabaniji, padobranstvu i tarzaniji
Losi momenti iz proslosti sad mnogo smo pribraniji
Ipak malo stariji, zreliji, normalniji, s rezonima smo zdraviji, s fazonima ispravniji

Posle svakog pada ustajem, nikad ne odustajem, jaci postajem, do kraja ostajem
I kad mislim, dosta je, ljubav ne izostaje
Dovoljno i zrno je da SRCE UVEK PUNO JE!!!!

Ja, ja, ja u zivotu imam sve
Imam naj, naj, naj, najbolje za drugove
I zato daj, daj, daj muziku da prati me

Petkovih 5 udarnih:

5. Spet dolgčas. Verjamem. (www.foto-arena.net)
4. Don't know what to listen? (www.peoplesound.com)
3. Zapojte, dragi moji! (www.lyricstime.com)
2. Neverjetno dobra zbirka televizijskih kanalov v živo (www.funtv.si)
1. Broadcast yourself. Seveda. Brez tega skoraj ni interneta (www.youtube.com)

7. mar. 2007

Umek - Posing As Me



I look in the mirror
And I hate what I see
A wannabe model
Posing as me

My mirror is watching me
trapped in the screen
Got to open this window
Let the reality in

I look in the mirror
What I see must be me
A silicon sexpet
As seen on tv

My designer’s body
fits my big brothers mind
Love me or hate me
Just watch my behind

OPIS FILMA: Kiss Kiss Bang Bang (2005) / (7,5/10)


Film je težko označit po zvrsti, težko oz. skoraj težko ga je tudi razumeti, pa vendarle ga je imdb označil kot akcijo/komedijo/triler. Film je zelo dobro posnet, zgodba je precej dobra. Film je na trenutke tako smešen, da še dodatno začini vzdušje. Edini problem tega filma je, da včasih pretirava. Scena ko Harry visi iz truge in se pri tem drži mrtve roke je malo preveč zablužena, lahko bi situacijo poenostavili. Najboljši del filma je prva polovica. Tukaj se vse nekako predstavi. Opravka imamo z tremi glavnimi osebami, Harry, Perry in Harmony. Harry je navaden tat, ki se izdaja za vse drugo, Perry je privatni detektiv, Harmony pa je igralka. Celotnega veselja je 103 minute, ki vsebujejo veliko dobrih dialogov. Naši trije junaki se združijo zaradi skrivnostnega umora. Na kakšen način? Vklopite film :)

Najbolj izviren in neumen del?
"B-Movie Actress: So what do you do?"
"Harry: I'm retired, I invented dice. What do you do?"

Še veliko jih je ja. Film ima ful dobre dialoge, zelo zanimivo izoblikovan odnos med osebami in veliko mero preklinjanja.
Ocena filma: 7,5/10

6. mar. 2007

Lepotec, pameten, uporaben.

Res, brezveze je dajat zajetne kupe denarja za prenosne mp3 predvajalnike. Zakaj? Niso nič bolj kvalitetni, teh, ki jih boste kupili se jih boste naveličali in bi bilo škoda menjat neko stvar po enem letu, ki je stala velike kupe denarja. Vedeti morate, za kako dolge boste stvar kupili in kaj boste z njo delali. Enim pomeni veliko še videz napravice, kar je pri našem kandidatu zadetek v polno.

SandDisk je naredil mp3 predvajalnik Sansa. Konkretno bom predstavil model e280, ki prinaša 8GB prostora za vaše sanje. V bistvu, ko govorimo o ceni, je model e250 za polovico cenejši (2GB) in veliko cenejši od njegovih 2GB tekmecov ostalih proizvajalcev.
SanDisk e280 MP3 Player 8GB zgleda takole:



Design je zelo tanek, ima velik TFT zaslon (1,8˝). Zaslon je res razviden, omogoča lahko, preprosto in dostopno navigacijo po menijih in je lepo grafično dodelan. Napravica je odporna proti praskam. Znotraj se skriva litijeva ionska baterija, ki bo zdržala nekje do 20 ur. Priložen je Sansa media converter, za večjo kompatibilnost glasbe in videa s tem playerjem.Podpira microSD kartice za razširitev pomnilnika (kar je pri 8 GB rahlo smešno - a vseeno imajo nekateri željo). Integriran je FM radijski sprejemnik, z možnostjo zvočnega zajemanja vsebin iz radija in ročnega snemanjaokolice (diktafon). V paketu boste dobili vse, kar potrebujete, vključno z USB kablom, CDjem z navodili in programsko opremo, baterijo in slušalkami.
Povzetek kapacitete? 8GB zadostuje za nekje 2000 MP3 posnetkov (128 ur predvajanja). Meni? Izbire so Music, Video, Photo, Radio, Voice, Settings.
Nasvet: Kupite!

Torkovih 5 udarih:

5. Ready to flow? (www.slo-dj.com)
4. Neverjetno dober portal z materialom za mobine telefone (www.zedge.net)
3. Naš cajtng + veliko ostalih uporabnih zadev (www.vecer.com)
2. Forum o visokih gradnjah z veliko slikovnega materiala (www.skyscrapercity.com)
1. Spet dobra stran za pregnjanje dolgčasa, streaming video (www.livevideo.com)

2. mar. 2007

Petkovih 5 udarnih:

5. Kopajte/vkopajte/zakopajte - karkoli! (www.bager.org)
4. Frizersko-tehnični salon (www.slo-mod.com)
3. Kaj zarolat? (www.allmusic.com)
2. Kako delujejo stvari in kaj morate vedeti (www.howstuffworks.com)
1. Nikoli več ne mrmrajte ko pojete! Let there be text. (www.lyrko.com)